Tjänster


Presentationssidor

Hör du till dem som bara vill ha en enkel webbsida där din organisation presenteras? Detta är definitivt en uppgift som passar datorassistent.se. Allt du behöver göra är att skicka oss den information du vill ha presenterad och sen tar vi hand om resten. Och har du speciella önskemål om hur sidan ska se ut och fungera så ser vi givetvis till att tillgodose dessa.

När du av någon anledning vill ändra eller uppdatera informationen så kan vi assistera med detta, och föredrar du att själv utföra uppdaterandet så går detta utmärkt då vi använder oss av standardverktyget WordPress.

Online-butiker

Allt fler vill kunna sälja sina varor över Internet, och detta behöver inte vara ett dugg svårt att lösa om man bara gör det på rätt sätt.

För webb-butiker använder vi oss normalt av verktyget WordPress. Du kan därmed lätt lägga till eller ta bort varor, ändra priser, och så vidare. Självklart hjälper vi dig med dessa saker om du föredrar det.


Avancerade webbsajter

Behöver du inte bara en webbsida utan ett helt informationssystem? Behöver sidan integreras med ett eller flera existerade system? Behövs det avancerade, skräddarsydda funktioner som inte finns någon annanstans?

Också detta är en uppgift som passar oss. Vi har erfarenhet av ett stort antal teknologier och system, och vi tar oss an knepiga problem som andra går bet på.

Beroende på problemets natur kan det hända att det är mest lämpligt att utveckla sajten med hjälp av Drupal eller ASP.NET.

Phone Clipart #7826

Appar

Utöver webbteknik erbjuder vi också apputveckling. Du behöver ta ställning till om appen ska gå att köra på iPhones/iPads, och/eller telefoner/surfplattor som använder Android.


Sökmotoroptimering (SEO)

Vill du att din webbsajt ska hamna högt upp på Google och andra sökmotorer? Det finns massvis av sidor därute som alla vill synas och det gäller därför att anpassa den egna sidan så att den hittas av sökmotorerna. Vi hjälper dig göra de anpassningar som krävs och ser till att sidan verkligen hittas när man söker på relevanta sökord.

Teknologier

wordpress-icon_stor

WordPress

WordPress används idag bakom kulisserna på ungefär hälften av alla webbsajter. En viktig anledning till detta är att verktyget trots sin kraftfullhet är så pass enkelt att också en icke-tekniker kan lära sig att använda det. Och skulle det behövas en tekniker så underlättar det att du valt samma teknologi som så många andra.

WooCommerce

WooCommerce är en e-handelslösning som de senaste åren blivit mycket populärt och mycket spritt. WooCommerce är ett plugin för WordPress.

drupal-icon_ny

Drupal

För mer avancerade webbsajter kan Drupal vara att föredra framför WordPress. Drupal är extremt flexibelt och kraftfullt men kräver en del teknisk kunnighet av den som ska använda det. Drupal-kunniga tekniker är dock relativt enkla att finna då Drupal är ett populärt val för avancerade webbsajter.

prog_aspnet

ASP.NET

ASP.NET är Microsofts teknologi för webbutveckling. För den som använder Microsoftteknologi på sina servrar så brukar ASP.NET vara ett mer eller mindre självklart val. Verktyget är mycket kraftfullt men kräver teknisk expertis.

Adobe Flash

Adobe Flash är inte lika betydelsefullt idag som det var för 5-10 år sedan, mycket beroende på att det saknar direkt stöd på iPhones och iPads. Det hindrar dock inte att Flash ibland kan vara ett utmärkt alternativ, till exempel för mjukvara som används inom ett företags intranät. Möjligheterna har dessutom ökat att ta kod skriven i Flash och använda den för att skapa appar, inklusive sådana som fungerar med iPhone och iPad.

ios-icon_stor

iOS

Vill du ha en app som kan köras av den som har iPhones eller iPad? I så fall behöver du en iOS-app. Detta är förmodligen rätt val om ditt mål är att tjäna pengar på din app.

android_icon_ny

Android

Om en billigare mobiltelefon alls klarar av att köra appar så klarar den förmodligen av att köra Android-appar. En Android-app kan därmed användas på ett mycket stort antal mobiltelefoner, och därtill kommer att billigare surfplattor normalt bygger på Android. Vill du att din app ska kunna användas av så många som möjligt så är därför en Android-app förmodligen rätt val.